Disclaimer

Disclaimer en gebruiksvoorwaarden Quaker Ontbijtchecker

Door de Ontbijtchecker te gebruiken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.


 1. Introductie

Deze website is gepubliceerd door PepsiCo Nederland B.V. (hierna “we” of “Quaker”).

We willen consumenten op een eenvoudige manier inzicht geven in de voedingswaarden van hun ontbijt. Bepaalde voedingswaarden (calorieën, vetten, suiker, eiwitten en vezels), die meestal op verpakkingen ook openbaar beschikbaar zijn, presenteren we op een makkelijke en interactieve manier aan de consument.  De consumenten kunnen zo zelf een oordeel vellen over wat voor hen een bewuste keuze is voor het ontbijt.De voedingswaarden worden vergeleken, er wordt onder geen enkele uitzondering een oordeel gevestigd op de uitkomsten van de Ontbijtchecker. Deze is volledig ingezet met het doel om consumenten zelf de voedingswaarden naast elkaar te leggen en voor hen zelf te oordelen wat zij hier van vinden.

Gebruik van de Ontbijtchecker mag in geen geval een gepersonaliseerd advies van een arts, diëtist, nutritionist enz. vervangen. De Ontbijtchecker laat enkel toe om bepaalde nutritionele waarden van bepaalde producten te vergelijken, zonder exhaustiviteit.


 1. Privaat gebruik

Gebruik van de Ontbijtchecker is enkel voor individuele privaat doeleinden, alle andere gebruiken zijn niet toegestaan (zoals, bijvoorbeeld, commercieel gebruik, professioneel gebruik enz.).

Het is  niet toegelaten om screenshot of uitslagen van de Ontbijtchecker te publiceren, bijvoorbeeld op sociale media, zonder toestemming van Quaker.


 1. Bronnen

Samenwerking met Questionmark:

 • Stichting Questionmark, gevestigd te Amsterdam, is een stichting die zich inzet voor het verduurzamen en gezonder maken van de voedselketen. Zij doen dit o.a. dmv lijsten die zij genereren voor consumenten waar producten worden geranked op duurzaamheid en gezondheid.
 • Questionmark is de bron van alle data op de site. Specifiek de voedingswaarden (kcal, verzadigd vetten, vezels, proteïne, suikers) van alle voedingsmiddelen in de app.

 1. Wat kan worden vergeleken in de Ontbijtchecker?

We bieden de mogelijkheid om enkel bepaalde types en merken ontbijtproducten te vergelijken op bepaalde voedingswaarden.

We hebben er voor gekozen om enkel ontbijtgranen en broodontbijten te omvatten. Voor andere merken dan Quaker, hebben we enkel de meest verkochte producten in de ontbijtcheker gezet.

Het assortiment van producten/merken en voedingswaarden ter vergelijking is op geenswijze exhaustief. Zie hieronder voor meer details:

Vergeleken voedingswaarden

De volgende voedingswaarden worden vergeleken : calorieën, vetten (totaal en verzadigde vetzuren), koolhydraten, suiker, eiwitten, vezels en zout.

Geselecteerde ontbijtgranen assortiment:

 • In de Ontbijtchecker kan je ontbijtgranen vergelijken, namelijk al de Quaker ontbijtgranen en de meest verkochte producten van andere merken.
 • Wat betreft andere merken hebben we de meest verkochte ontbijtgraanproducten genomen op basis van databron van onderzoeksbureau Nielsen:

-        er zijn vier segmenten: krokante muesli, muesli, pap en flakes;

-        binnen elk segment, hebben we  gekeken welke producten voor het grootste volume zorgen binnen Food open markets op een bepaald moment (jaarvolume week 4 2021). Enkel de meest verkochte producten, die overeenkomen met 50% van de verkochte volumes worden in de Ontbijtchecker weergegeven. Deze selectie wordt elk half jaar opnieuw gemaakt op basis van de volumes van de laatste 12 maanden. Eventuele niet meer bestaande producten worden vervangen door hun directe opvolger.
De nutritionele data van deze ontbijtproducten worden elke 2-maanden ververst en gecheckt op wijzigingen in receptuur en verpakking,

Geselecteerd broodontbijt assortiment:

 • Voor de verschillende broodontbijtjes hebben we een selectie van brood, beleg, toppings & drankjes gemaakt.

Portiegroottes:

 • De portiegroottes van de ontbijtgranen zijn gebaseerd op algemene richtlijnen van het instituut Cereal.
 • De portiegroottes van de zuivel, fruit en toppings zijn gebaseerd op algemene richtlijnen gehanteerd door het Voedingscentrum.
 • De portiegroottes van de verschillende items in het boterhammenontbijt (brood/beleg/topping/drankje) zijn allemaal gebaseerd op de richtlijnen gehanteerd door het Voedingscentrum.

 1. Aansprakelijkheid

 

Gebruik van deze tool mag in geen geval een gepersonaliseerde advies van een arts, dietist, nutritionist enz. vervangen. De Ontbijtchecker laat enkel toe om bepaalde voedingswaarden van bepaalde producten te vergelijken.

Quaker  stelt alles in het werk om deze website goed te laten functioneren en permanent toegankelijk te houden. Desondanks kan Quaker niet garanderen dat de website te allen tijde toegankelijk is of naar behoren functioneert. Quaker vraagt uw begrip hiervoor en wil u erop wijzen dat Quaker geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige schade als gevolg van het verminderd of tijdelijk niet functioneren van de website.

Ondanks het feit dat Quaker zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze website, sluit Quaker elke aansprakelijkheid af, voor zover wettelijk toegelaten, voor haar en haar ingeschakelde hulppersonen  wat betreft de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Hoewel Quaker alles in het werk stelt om misbruik te voorkomen, kan zij niet aansprakelijk worden gesteld voor informatie en/of berichten die door gebruikers van de website via Internet worden verzonden. Quaker kan bijvoorbeeld niet worden aangesproken naar aanleiding van publicatie door gebruikers  van vergelijkingen gemaakt via de Ontbijtchecker.

Verwijzingen naar of hyperlinks met andere websites dienen alleen ter informatie van de gebruiker. Quaker geeft dan ook geen garantie voor de toegankelijkheid en de inhoud van de betreffende websites en aanvaardt op generlei wijze aansprakelijkheid voor het functioneren van of voor de informatie op deze websites.

Gebruik van deze website dat (i) het gebruik van andere bezoekers stoort, (ii) het functioneren van deze website in gevaar kan brengen of (iii) de geboden informatie of onderliggende software kan aantasten, is niet toegestaan.


 1. Intellectueel eigendom

De op deze website getoonde informatie, bevat teksten, foto’s, grafisch materiaal, merken, logo’s en (handels)namen die worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht.   Het is de gebruiker van de website niet toegestaan de inhoud van de website op enigerlei wijze te verveelvoudigen, bijvoorbeeld door de inhoud door te sturen of te distribueren dan wel (tegen vergoeding) beschikbaar te stellen aan derden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.


 1. Wijzigingen

Quaker behoudt het recht deze disclaimer op elk moment, zonder kennisgeving, te wijzigen. Wanneer u vervolgens gebruik blijft maken van deze website bent u automatisch gebonden aan de voorwaarden van de gewijzigde disclaimer. Het verdient daarom aanbeveling deze tekst met enige regelmaat te raadplegen indien u onze site bezoekt.


 1. Contact en geschillen

Bij eventuele geschillen gerelateerd aan deze website is het Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen gerelateerd aan deze website zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland. Contact:

PepsiCo Nederland B.V.

Antwoordnummer 2460

3600 VB Maarssen

Of bel 0800 737 7426.


 1. Wettelijke gegevens

PepsiCo Nederland B.V.

Zonnebaan 35

3542 EB Utrecht

Nederland

 

KvK nr. 30098485

BTW nr NL 8000.59.578.B.01