Partners

Partners: het Diabetes Fonds & Stichting Questionmark

 

Voedselkeuzes, we maken er iedere dag meer dan 200. De omgeving waarin we deze keuzes maken: te ongezond. En wat suiker betreft: te veel. De gezonde keuze maken is niet makkelijk. Mede hierdoor krijgen we dagelijks maar liefst 1,5 tot 2 keer te veel suiker binnen.

Dat moet anders, vinden we bij het Diabetes Fonds. Zeker als je beseft dat meer dan de helft van de volwassenen in ons land overgewicht heeft. En wie overgewicht heeft, loopt een groter risico op diabetes type 2. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben inmiddels deze vorm van diabetes, en daar komen er per week 1.000 bij. Conclusie: de gezonde keuze moet voor iedereen de makkelijke keuze worden.
En dus hebben we onze zevenmijlslaarzen aangetrokken. Vanuit onze onafhankelijke rol als kennisinstituut helpen we mensen om hun suikerinname te beperken en gezonder te leven. Online adviseren en inspireren we iedere dag duizenden mensen met handige tips en heerlijke recepten. Daarnaast werken we samen met verschillende bedrijven aan innovatieve tools die de gezonde keuze makkelijk maken.

De Ontbijtchecker van Quaker is zo’n innovatieve tool. En zeker omdat er de laatste jaren veel discussie is over suiker in ontbijtgranen, vinden wij het belangrijk om samen met Quaker inzicht te bieden in de voedingswaarden van verschillende soorten ontbijtproducten. Door verschillende ontbijtjes met elkaar te vergelijken kun je gericht keuzes maken én weet je precies waar je ’s morgens je dag mee begint. Wel zo makkelijk!

En zo blijft het Diabetes Fonds de komende jaren verbinding zoeken met partijen die vooruit willen. De gezonde samenwerking met Quaker is hier een goed voorbeeld van. Want naast de promotie van de Ontbijtchecker werken we de komende tijd samen aan een gezond aanbod van ontbijtgranen. Door innovatie maximaal te faciliteren werkt het Diabetes Fonds in volle vaart naar een gezonde toekomst met minder suiker.
Kijk voor meer informatie op www.diabetesfonds.nl/minder-suiker

  check-choose-change 

Quaker & Questionmark
Questionmark is trots om een bijdrage te leveren aan de totstandkoming van de Quaker Ontbijtchecker. Deze handige tool helpt consumenten bewuster te kiezen voor een gezond ontbijt.
Questionmark biedt Quaker correcte en actuele productinformatie over de gezondheid van generieke ontbijtproducten. Deze productinformatie is rechtstreeks afkomstig uit de Questionmark-database die put uit diverse bronnen waaronder GS1.

Over Questionmark – Wij helpen je gezond én duurzaam te eten
Duurzaam en gezond zijn de trend voorbij. Steeds meer consumenten houden bij het boodschappen doen rekening met de oorsprong en voedingswaarde van een product.
Wist je dat:
·       Bijna 85% van de Nederlanders vraagt om meer transparantie en eerlijkheid van voedselproducenten.
·       90% van de Nederlanders vindt het écht belangrijk dat een voedingsproduct gezond is.
·       70% van de Nederlandse consument wil weten wat de impact is op milieu, mensenrechten en dierenwelzijn.

CHECK your food
Questionmark vertelt het verhaal achter de voedingsproducten die je koopt. Krijg met behulp van onze slimme tools inzicht in de impact op mens, milieu, dier én je eigen gezondheid.

CHOOSE for better
Questionmark helpt je bewuster te kiezen. Selecteer op basis van onze wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke productinformatie gemakkelijk een gezonder en duurzamer alternatief.

CHANGE the world
Samen versnellen we de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Door bewust te kiezen beloon je met jouw aankoop supermarkten en fabrikanten die streven naar gezondere, duurzamere en eerlijke producten. Zo stimuleer je radicale transparantie en maak je verandering mogelijk.
Kijk voor meer informatie op www.thequestionmark.org.